Geschiedenis

Begin 1999 werd Stichting Kifaia opgericht door een groepje Nederlanders die zich betrokken voelden bij de situatie in de Gazastrook.

Anja Meulenbelt, schrijfster en trainster, was al enige jaren betrokken bij de Palestijnse zaak en wilde graag iets praktisch doen, en Joes Meens en Eelco Boom, beiden werkzaam in een verpleeghuis en professioneel betrokken bij de zorg voor mensen met een handicap, wilden na een paar bezoeken aan Gaza ook hun expertise in blijven zetten.

Nadat het bestuur van de stichting Kifaia in het voorjaar van 2014 besloten had om een doorstart te maken en te gaan samenwerken met de Palestinian Medical Relief Society werd ook besloten om het bestuur uit te breiden om zo meer expertise binnen te halen.

Christine de Vos is voorzitter, Han Dirks is secretaris, Brechtje van Bergen is penningmeester, Anja Meulenbelt is bestuurslid met onder meer PR en documentatie in haar portefeuille, Nadia Benaissa en Lydia de Leeuw zijn algemeen bestuurslid.

Helma Kloosterman ondersteunt ons bij bureauzaken en de donateursadministratie, Jan Andreae en Deny de Jong, trainers en organisatiedeskundigen, voegden zich bij ons.
Daarnaast hebben we een vaste groep trainers en vrijwilligers, onder wie Alexandra Hotke en Ina Bettman (fysiotherapeuten), Marijke Lutjenhuis en Joep Avezaat (huisartsen), en Annechien Limburg-Okken, psychiater/psychotherapeut. Clara Legêne ondersteunt ons bij de website en andere ICT-zaken.

Alle medewerkers werken onbezoldigd. Stichting Kifaia heeft nauwelijks overhead: we hebben geen eigen bureau en we vergaderen bij elkaar thuis. De enige ‘bedrijfskosten’ die we hebben zijn de kosten voor maken en verzenden van onze nieuwsbrieven, kosten voor onderhoud van administratiesystemen en onderhoud van de website. Verder worden de kosten (vliegtickets) van reizen naar Gaza van Kifaia-medewerkers vergoed.
Door de jaren heen is de praktische ondersteuning van het NCCR de rode draad geweest in het werk van stichting Kifaia. Nadat er, om allerlei redenen, medio 2013, een eind kwam aan de samenwerking met het NCCR is na een grondig vooronderzoek en een intensief kennismakingsbezoek in februari 2014 besloten om in zee te gaan met de Palestinian Medical Relief Society (PMRS)

We hebben in het verleden intensief samengewerkt met Stichting Kinderpostzegels, het Liliane Fonds, Icco, Kerk-In-Actie en de Europese Unie. Naar verwachting zullen we, na nadere verdieping van de samenwerking tussen stichting Kifaia en PMRS, opnieuw met diverse Nederlandse en Europese donororganisaties in zee gaan.

Één reactie

  1. Bert vanhulle om · Antwoorden

    Jullie doen schitterend werk !

Laat een reactie achter