“Als je het onrecht eenmaal hebt gezien, kun je het nooit meer niet zien.”

Anja Meulenbelt, bestuurslid

Wij steunen de Palestinian Medical Relief Society (PMRS), een onafhankelijke Palestijnse organisatie die medische hulp biedt aan zieken, gewonden en gehandicapten in de Gazastrook.

Dit doen we met geld en door te werken aan een duurzame, rechtvaardige vrede.

De Uitdaging

Essentiële gezondheidszorg bieden aan de vele gewonden en zieken in Gaza blijft een enorme uitdaging. Klinieken zijn verwoest, het drinkwater is vervuild en het grootste deel van de bevolking woont onder verschrikkelijke omstandigheden in overvolle kampen en schuilplaatsen.

Doe mee

Elk bedrag, hoe klein ook helpt de PMRS om zorg te verlenen aan ontheemden en gewonden. Maar ook met jouw tijd en inzet kun je een bijdrage leveren. We zijn erg dankbaar voor de vele benefietevenementen die mensen uit het hele land voor ons hebben georganiseerd.

Nieuws & Verhalen

In vijfentwintig jaar hebben we een verzameling foto's samengesteld die krachtige verhalen vertellen. Ze tonen mensen die ondanks tegenslag en wanhoop volharden, momenten van vreugde vinden te midden van de ellende en weigeren op te geven.

Gazastrook

Hoofdstad: Gaza-Stad

Grootte: 365 km² – 41 km lang, 6 tot 12 km breed

Munteenheid: Israëlische nieuwe shekel

Bevolking: ca. 2,1 miljoen mensen (11/2023)

Ontheemd: ca. 2 miljoen mensen (01/2024)

Water: 4,74 liter per dag/persoon om te drinken, mee te koken, wassen, de was te doen en meer, terwijl het noodminimum 15 liter is. (Oxfam, 07/2024)

Weeskinderen: ca. 19.000 (04/2024)


Sinds 7 oktober zijn bij ruim duizend kinderen één of beide benen geamputeerd. Dit aantal groeit nog dagelijks. (UNICEF, 10/2023)

Maak het verschil.
Steun ons met uw donatie.