Offerfeestactie 2011: Steun de gehandicapte kinderen in de Gazastrook

Ongeveer duizend volwassenen en kinderen in Gaza krijgen zorg van het National Committee for Community Rehabilitation, een organisatie van en voor gehandicapten. De onvermoeibare thuiszorgteams doen hun uiterste best gehandicapten en hun families bij te staan. Aan betrokkenheid, deskundigheid en energie is geen gebrek. Aan medicijnen, rolstoelen, looprekken krukken, luiers en andere hulpmiddelen wél. Steun dit jaar met het Offerfeest de gehandicapte kinderen in de Gazastrook.

111101 1

Kleine Hala werd door complicaties bij haar geboorte deels verlamd. Ze is echter een vrolijke slimme meid die zingt, tekent en graag naar school zou gaan. Hala zal over een tijdje uit haar rolstoeltje geroeid zijn. Ook heeft ze aangepaste schrijfwaren nodig, waarmee ze goed zou kunnen leren schrijven.

111101 2

De 18-jarige Mohammed verloor een arm en een been tijdens de Israëlische aanvallen van 2008/2009. Gelukkig heeft hij een kunstbeen waarmee hij aardig vooruit komt. Om de prothese goed passend te maken draagt Mohammed stompkousen. Deze slijten snel en moeten regelmatig worden vervangen. Net als zijn rolstoel. Zonder deze middelen verkleint de wereld van de tiener zich tot het binnenplaatsje van zijn huis.

De Nederlandse stichting Kifaia steunt het NCCR al 12 jaar bij met geld, training en door het verhaal van de verstikkende blokkade en het onophoudelijke geweld in Nederland te vertellen. Help Hala, Mohammed en de andere patiëntjes om weer deel te nemen aan de maatschappij.

Maak uw bijdrage over op gironummer is 8207589, ten name van Stichting Kifaia, Amsterdam. Uw gift is fiscaal aftrekbaar. 

Plaats een reactie