Onze missie en visie

Onze missie

Stichting Kifaia het als haar missie om zich in te zetten voor zorg én rechten in bezet Palestina.

Binnen de bredere sociale beweging die strijdt voor de bevrijding van Palestina, legt Kifaia de nadruk op de situatie in de Gazastrook. In dat deel van Palestina, iets groter dan twee keer het eiland Texel, leven de 2 miljoen inwoners sinds 2007 onder een onmenselijke en illegale blokkade, ingesteld door Israël. Kifaia zet zich in voor de beëindiging van de blokkade.

Naast pleitbezorging rondom de Gazastrook steunen wij het werk van de Palestijnse organisatie Palestinian Medical Relief Society (PMRS), onze partners in Gaza. Geloven in zelfbeschikking betekent ook: niet de agenda willen bepalen en vertrouwen in de lokale professionals. Daarom biedt Kifaia financiële steun aan PMRS zonder oormerk; niemand weet beter wat mensen in Palestina nodig hebben dan de Palestijnse zorgverleners zelf.

 

Onze visie

De langdurige bezetting en kolonisatie van Palestina is een groot onrecht waarover we niet kunnen en mogen zwijgen. Naleving van internationaal recht en het opheffing van de bezetting is de enige hoop op een rechtvaardige, duurzame vrede. Een vrede waarin het recht op zelfbeschikking, veiligheid, bewegingsvrijheid en toegang tot zorg en onderwijs worden gerespecteerd. De internationale gemeenschap, waaronder de Nederlandse overheid, heeft de plicht om het internationaal recht te verdedigen; politiek optreden jegens is Israël is noodzakelijk om de bezetting te beëindigen.

We realiseren ons dat het nog lang zal duren tot er een politieke oplossing is. Daar kunnen mensen met een ziekte of handicap niet op wachten. Daarom moet het politieke verhaal samen gaan met financiële steun aan broodnodige medische hulp.