Hardlopen voor het recht op bewegingsvrijheid

160325-marathon-500x320Medisch studente Elise Beket – die eerder een benefietdiner organiseerde voor onze partner de Palestinian Medical Relief Society (PMRS) – loopt volgende week de 10 kilometer tijdens de Palestijnse Marathon in Bethlehem. Ook dit keer zamelt ze geld in voor de PMRS.

“Het gaat niet alleen om het geld”, vertelt Elise. “Met de marathon vragen we ook aandacht voor de beperkte bewegingsvrijheid van Palestijnen. Mensen kunnen zelfs binnen Palestijns gebied niet zomaar van de ene naar de andere stad reizen. Hun bewegingsvrijheid wordt ernstig beperkt door checkpoints, road blocks, en ID controles door het Israëlische leger. Ook waar ze wonen, en wie hun familieleden zijn, bepalen of ze wel of niet hun stad of dorp uitkunnen. De Palestijnse autoriteit heeft niet eens zeggenschap over het volledige traject van de marathon. Palestina wil net als ieder land een volwaardige sportcultuur kunnen opbouwen en dus ook een eigen marathon kunnen houden.”

Elise sponsoren kan door een bedrag over te maken naar:
Support Global Health
IBAN NL07ABNA 0554590077 onder vermelding van Freedom to Move.
Meer informatie: palestinemarathon.com

marathon 2

marathon 1

Plaats een reactie