Kifaia naar Gaza

De permits voor Gaza zijn binnen – allemaal minus één. De aanvraag voor ons nieuwste bestuurslid Nadia Ben is – zonder opgaaf van redenen – geweigerd. Daar gaan we ook niet achterkomen en bezwaar maken bij Israël is zinloos. Wij gokken erop dat het met haar afkomst (achternaam, geloof, kapsel) te maken heeft en we zijn natuurlijk ongelooflijk pissed. Maar het gaat er nog niet eens om dat de paspoorten van Anja, Lydia en Christine blijkbaar Nederlandser zijn dan die van Nadia (en van Donya, Imad, Ghada en Dina…), maar dat de bezetter de sleutel heeft van andermans land en de poort naar believen open of dicht kan doen. Met alle gevolgen voor Palestijnen in Gaza en op de Westoever van dien. Visum aanvragen? Prima! Afgewezen worden? OK. Maar dan wel door de Palestijnen zelf en niet door hun gevangenbewaarder. Nadia gaat zich nu nuttig maken op de Westoever en in Israël.

Plaats een reactie