Date met Gaza, 28 januari, Rotterdam

Zaterdag 28 januari, 19.00 uur
Espresso Dates, Middellandplein 21B, Rotterdam

Hoe gaat het nu in Gaza?
Degenen die die vraag het beste kunnen beantwoorden, zijn natuurlijk de Gazanen zelf.

Wat betekent het voor een jonge man om vader te zijn voor zijn kleine zusje nadat hun ouders zijn omgekomen? Hoe leert een tienermeisje leven met het feit dat ze een been moet missen? Hoe is het om te leven in een land waarvan de grenzen altijd dicht zijn? En wat als je nu naar het buitenland móet voor studie of medische behandeling? Kun je studeren, werken en uitgaan in Gaza? Wordt er nog wel eens gelachen? (Ja, gelukkig wel)

Lukt het om de schouders eronder te zetten? En hoe kunnen wij in Nederland helpen?

Kifaia-ambassadeur Nourdin el Ouali (Nida) brengt je in ‘Date met Gaza’ live in contact met mensen daar. Met behulp van een Skypeverbinding gaan we in gesprek met onze collega’s van de Palestinian Medical Relief Society (PMRS). Temidden van alle ellende in Gaza, proberen zij zoveel mogelijk mensen te voorzien van goede medische zorg. Ga met hen in gesprek over hun werk, hun eigen leven, hun dromen en hun ideeën over vrede en een toekomst in Gaza.

Voorafgaand aan het gesprek vertonen we de korte film ‘We lost our souls’ die we kort na de bombardementen van 2014 maakten. Kifaia-bestuurslid Nadia Benaissa vertelt over haar allereerste bezoek aan Gaza afgelopen voorjaar.

Ook houden we een veiling waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de Palestinian Medical Relief Society.

De toegang is gratis, maar een bijdrage aan ons werk in Gaza wordt zeer op prijs gesteld.

Date met Gaza op facebook

Plaats een reactie