Meer uit Shuja’iyya

Deze man stond erop ons de herbouw in de buurt te laten zien. Een gezin met zes kinderen is net twee maanden geleden teruggekeerd in hun nieuwe huis, of liever gezegd het casco. Er is water en elektra, voor wat het waard is, maar voor verdere afwerking heeft het het gezin geen geld.

Met de kinderen zaten ze tijdens de bombardenten van 2014 in een UNRWA-school, op elkaar gepropt met veel andere mensen onder barre hygiënische omstandigheden. Het zoontje heeft hierdoor een chronische hoest opgelopen.

De leefomstandigheden zijn weliswaar verbeterd, maar nog steeds slechter dan wat het was voor de bommen. Bij moeder Boutaina is de rek er echt uit. In tranen vertelt ze hoe ze hoogzwanger heeft moeten vluchten. Haar jongste dochtertje, Malak, werd in de noodopvang geboren. Meer kinderen wil ze niet. “Het is al zo moeilijk om voor deze te zorgen”, zucht ze. En daar staan we dan bij een wanhopige vrouw, die we niets kunnen bieden dan ons medeleven. En hopelijk door onze en jullie steun aan de PMRS regelmatig een dokter om de hoek.

Plaats een reactie