Warme kleren voor de allerarmste gezinnen in Gaza

“Alleen god weet hoe blij ik ben en hoe dankbaar voor de kleren die mijn kinderen hebben gekregen”, zegt Amani Kitnani. Ze 31 jaar en alleenstaande moeder van zes. Haar gezin is een van de ruim tachtig families in Gaza die in januari bonnen ontvingen om in de plaatselijke winkels warme kleding aan te schaffen.

Koude nachten in slecht verwarmde huizen
“Winternachten in Gaza kunnen best koud zijn”, vertelt coördinator Maha Barakat Elbanna van de Palestinian Medical Relief Society. “Vooral voor families in slecht geïsoleerde huizen en met weinig geld om goed te stoken.”

Warme kleren voor grote gezinnen, wezen en chronisch zieken
Aan Maha en de vrijwilligers van de PMRS was het de rotklus om de allerarmsten in Gaza te selecteren die voor kledingbonnen in aanmerking konden komen. “We hebben gefocust op gezinnen van zes of meer mensen en families waarvan de kostwinner werkloos is. Extra aandacht ging uit naar wezen, en mensen met chronische ziekten of handicaps.”

Kleine actie, maar van levensbelang voor Amani
Dankzij de actie, die werd ondersteund door de Nederlandse Haëlla Stichting, konden Stichting Kifaia en de PMRS 644 mensen, grotendeels kinderen, in de warme kleren steken. Dit is slechts een fractie van de hulpbehoevenden in Gaza, maar voor gezinnen als dat van Amani van levensbelang.

Plaats een reactie