Christine de Vos

vos christine deChristine de Vos (1973) was al een aantal jaar vaste bezoeker van het weblog van Anja Meulenbelt. Tijdens Israëlische bombardementen op Zuid-Libanon in 2006 werd zij actief bij de Ireland Palestine Solidarity Campaign (IPSC) en organiseerde ze acties in haar toenmalige woonplaats Dublin.

Na terugkeer in Nederland was ze intensief betrokken bij Rotterdam voor Gaza, een initiatief van maatschappelijke organisaties, kerken en politieke partijen. Door middel van verschillende acties en evenementen informeert het collectief Rotterdammers over het dagelijks leven in de Gazastrook, laat protest horen tegen de schendingen van internationaal recht en brengt het live en via sociale media mensen uit Rotterdam en uit Gaza met elkaar in contact.

Ook was zij enige tijd in dienst als medewerker dienstencentrum en media van United Civilians for Peace (UCP). Ze organiseerde onder meer reizen naar Israël en de bezette gebieden met studenten aan de lerarenopleiding. En met schrijvers Rosita Steenbeek, Jan Siebelink, Antoine Bodar en P.F. Thomése, waarover het NCRV programma Altijd Wat een reportage maakte.

Sinds oktober 2010 is Christine bestuurslid van Stichting Kifaia.

Artikelen:
Nieuwe Liefde – Palestijnse boefjes militair berecht
UCP – Brochure: Over leven in Gaza (Pdf)
Nieuwsbrieven Stichting Kifaia

Video’s:
Muziek voor Gaza, benefietconcert 4

UCP-schrijversmissie december 2010 from United Civilians for Peace on Vimeo.

Plaats een reactie