EEN BRIEF VAN KHALED

We ontvingen een tussentijds dankwoord van Khaled Abu Zaid, de oprichter van het NCCR, de organisatie voor gehandicapten waarvoor wij (Stichting Kifaia) actie voeren.

Beste mensen in Nederland,

Wij willen jullie ontzettend bedanken voor al jullie steun en moeite om zowel het NCCR als de gehandicapte mensen in Gaza te helpen. Zowel financieel als emotioneel. Mijn hartelijke groeten aan de mensen van Kifaia die dag en nacht werken voor de gehandicapten in de Gazastrook. En heel veel liefs en veel dank aan de fantastische Nederlanders die Stichting Kifaia en het NCCR helpen om onze doelen te bereiken. Jullie ondersteuning heeft ons ontzettend geholpen.


(Khaled Abu Zaid leidt een demonstratie van gehandicapten in Gaza)

Een paar van de resultaten:

  • Veel gehandicapte studenten zijn in de gelegenheid gesteld om door te leren en af te studeren.
  • Het is ons gelukt om honderden gehandicapte vrouwen uit hun isolement thuis te halen en deel te laten nemen aan de samenleving.
  • Het is ons gelukt om honderden kinderen zorg te verlenen en bij te dragen aan hun revalidatie door medische hulpmiddelen, waardoor ze weer naar school konden.
  • We hebben veel conferenties, workshops en bijeenkomsten georganiseerd om de mensen in Gaza te bereiken: zowel religieuze leiders, functionarissen bij de overheid, advocaten, journalisten, studenten en docenten zijn door ons voorgelicht over de noden van gehandicapten, hun rechten, en hoe we kunnen zorgen dat ze deel gaan nemen aan de maatschappij.

En nog veel meer andere activiteiten, waaronder ook de thuiszorg voor gehandicapten en de mentaliteitsverandering in de samenleving, waardoor de barrières voor gehandicapten om deel te kunnen nemen worden geslecht, en ze weer in zichzelf kunnen geloven.

Wij zouden dit alles, de zorg die we verlenen, de acties die we voeren, nooit hebben kunnen doen zonder jullie generositeit en jullie humanitaire solidariteit.

God zegene jullie.
Khaled Abu Zaid

Plaats een reactie