Samen eten voor Gaza

Net als wij van Kifaia, raakte arts in opleiding Elise Beket tijdens een stage bij UNRWA in Gaza diep onder de indruk van het werk van onze vrienden van de PMRS. Terug in Nederland organiseerde ze met haar organisatie Support Global Health een benefietmaaltijd in Amsterdam.

Joes Meens van Stichting Kifaia was erbij. De buit: 3133,63 euro, die direct overgemaakt wordt naar de PMRS.

gaza 1

NPO-journalist Naeeda Aurangzeb praatte het programma aan elkaar. TEDx-spreker dr. Nupur Kohli sprak over de effecten van stress en trauma op de gezondheid. Er was een veiling van kunstwerken en muziek.

gaza 4

Tussendoor werd aan de ongeveer zeventig gasten een meergangenmenu van Palestijns eten geserveerd.
Joes vertoonde de film ‘We all lost our Souls‘ die Mark Kulsdom in opdracht van Stichting Kifaia maakte tijdens ons eerste bezoek na het beëindigen van de bombardementen van zomer 2014.

gaza 3

Joes vertelde hoe hij vorig jaar voor het eerst in de vijftien jaar dat hij in Gaza komt, moest constateren dat er iets fundamenteel veranderd was. Joes:

“Tot vorig jaar zomer bespeurde ik – ondanks de voortdurende verslechteringen – een niet aflatend optimisme en vastberadenheid bij de mensen. Dat was na zomer 2014 vrijwel helemaal weg. Des te groter is de bewondering voor het feit dat het de PMRS tegen de klippen op toch lukt om degelijke zorg te realiseren voor de veelal arme mensen in Gaza.”

De beelden van verwoesting en de verhalen van wanhoop en moedeloosheid maakten ontzettend veel indruk op het publiek. Niets brengt de idiotie van de bezetting en blokkade van Gaza indringender over, dan de beelden en de verhalen van de mensen zelf.

gaza 2

Wilt u dat we ook langskomen bij uw vereniging, kerk, moskee of andere organisatie? Neem contact met ons op!

Plaats een reactie