Vertoning ‘Shivering in Gaza’, 22 september

Shivering in Gaza‘ is een documentaire van de Nederlandse fotograaf en filmmaker Geert van Kesteren over de interventie in Gaza van de Nederlandse trauma-expert Jan Andreae.

Een maand nadat de bombardementen stopten, in oktober 2014, vertelden de hulpverleners van NCCR, een lokale onafhankelijke ngo, over hun angst, verdriet en trauma. De kracht van ontmoeting, van werelden die ver van elkaar liggen en zich een moment met elkaar verzoenden. Twee verschillende culturen die met elkaar contact maakten op een gedeeld hoger niveau van bewustzijn en compassie. Kan een goedbedoelende westerse professional een helend perspectief bieden?

Jan Andreae is voor Kifaia geen onbekende, en ook de mensen van NCCR zijn oude vrienden van ons. De vertoning van de documentaire werd in drie Israëlische steden verboden. Reden: hij zou te kritisch zijn over Israël. Wat onzin is, zegt Van Kesteren. Israël komt in de documentaire helemaal niet voor en wordt zelfs niet genoemd.

Na de vertoning is gelegenheid voor een Q&A met de documentairemaker.

Filmhuis de Cavia
Van Hallstraat 52-1HG
Amsterdam
Aanvang: 18.30 uur, einde: 20.00 uur
UNSEEN PHOTO FAIR: ‘Shivering in Gaza

Plaats een reactie