‘We zijn niet te verslaan zolang we hier blijven’ en meer uit de laatste nieuwsbrief

Iedere activist kent het: soms slaat de metaalmoeheid toe. Ook wanneer je je inzet voor een doel dat je na aan het hart staat en je mag samenwerken met inspirerende, gedreven mensen. Zelfs onze founding mother Anja Meulenbelt ontkwam er niet aan. Niet verwonderlijk, als je na meer dan 20 jaar onvermoeibare strijd de situatie in Gaza alleen maar hebt zien verslechteren. Maar toen kwam de jaarlijkse reis naar onze partners van de Palestinian Medical Relief Society (PMRS) op de agenda…

Dit keer zou psychiater Glenn Helberg meegaan om te onderzoeken hoe zijn collega’s in Gaza omgaan met de psychische effecten die de immer voortdurende bezetting en kolonisatie van Palestina hebben op hun patiënten. En Anja wilde wel weer mee. Al bij de eerste berichten uit Gaza schreef ze over de strijdvaardigheid, vooral onder jongeren in de Great March of Return protesten, waarvan ze dacht dat hij weg was.

Lees verder in onze nieuwsbrief 2019/2020

Plaats een reactie