Strafhof, onderzoek de schending van kinderrechten in Gaza

Petitie: Strafhof, onderzoek de schending van kinderrechten door Israëls blokkade van Gaza

Al tien jaar houdt Israël de Gazastrook via land, de lucht en de zee in een wurggreep. De bevolking van Gaza, van wie meer dan de helft kinderen, betaalt een hoge prijs. Defense for Children International Palestine en de Nederlandse Stichting Tadamun vragen daarom het Internationale Strafhof in Den Haag om de blokkade te onderzoeken en om de verantwoordelijke autoriteiten aansprakelijk te stellen. Een oproep die wij van harte ondersteunen.

Kinderen in Gaza hebben tekort aan alles: toegang tot gezondheidszorg, een veilig thuis, perspectief op een goede toekomst en een zorgeloze jeugd. Ze weten na drie oorlogen immers heel goed dat hun ouders ze niet kunnen beschermen.

Wij van Kifaia zien het ieder bezoek aan Gaza weer: de rood uitgeslagen tandjes door verontreinigd drinkwater, nierpatiënten die vanwege de stroomtoevoer van twee uur per dag, niet vaak genoeg kunnen dyaliseren, zieke kinderen die sterven omdat ze geen uitreisvisum krijgen, ziekenhuizen die aangewezen zijn op generatoren die vele liters dure benzine slurpen.

We ontmoetten de straatarme vissersfamilie Bakr, die vier van hun kinderen verloor toen de jongetjes tijdens een partijtje voetbal werden doodgeschoten door de Israëlische marine.
Ook hun vaders riskeren, elke keer dat ze zich verder dan een paar mijl uit de kust wagen, te worden beschoten en gevangengenomen en hun boten kwijt te raken. We spraken – met handen en voeten – met de zeventienjarige Ruba, die doof werd toen er vlak naast haar een granaat neerkwam die haar tante doodde.

Bezettingsmacht Israël schendt de basisrechten van de kinderen van Gaza en moet ter verantwoording geroepen worden Doe mee en teken ook de petitie van Defense for Children International Palestine en steun deze oproep aan het Internationale Strafhof in Den Haag.

Petitie
De foto bij dit bericht is overgenomen van de site van de petitie en is gemaakt door Mahmud Hams

Plaats een reactie