‘In Gaza drukten Palestijnen ons één ding op het hart: vergeet ons niet’

Al veel te lang kijkt de wereld toe terwijl Palestina gekoloniseerd wordt, er etnische zuivering plaatsvindt, mensen uit hun huizen gejaagd worden, uit hun land verdreven worden. Voor onze ogen spelen zich enorme misdaden tegen de menselijkheid af. Dat waarvan we vorige week nog zeiden: ‘nooit meer’, gebeurt in Palestina elke dag opnieuw. Kifaia-bestuurslid Nadia Benaissa sprak vandaag namens Stichting Kifaia  in Rotterdam op de demonstratie tegen de etnische zuivering van de Palestijnse wijk Sheikh Jarrah.

En nu wordt ons geliefde moskee Al Aqsa aangevallen en zijn zelfs biddende mensen in huizen van God niet veilig.
En zelfs nu houdt de media het bij laffe taal. Hoe anders zou de berichtgeving zijn als niet moslims het target waren, als niet moskeeën het doelwit waren? Wij zijn hier om de media en de Nederlandse politiek eraan te herinneren dat het ene mensenleven niet meer waard is dan het andere. Onrecht is onrecht.
Ook Gaza is weer aangevallen. Daar waar mensen opgesloten zitten op een klein stukje land en waar door de Israëlische blokkade bijna niemand naar binnen of buiten kan. Voor Stichting Kifaia was ik in Gaza, waar een gebrek is aan drinkwater, voedsel, werk, medische zorg, alles wat een leven dragelijk moet maken. Waar muren geperforeerd zijn door kogels. Waar huizen helemaal geen muren meer hebben. Waar op lege plekken ooit huizen stonden.
In Gaza drukten Palestijnen ons één ding op het hart: ‘vergeet ons niet. Laat de wereld weten in wat voor situatie we gevangen zitten’.
Wij zijn hier vandaag om de Palestijnen te laten weten dat we ze niet vergeten zijn. En om de wereld te herinneren aan haar geweten en gevoel voor rechtvaardigheid.
Genoeg is genoeg. Palestina Vrij!

Plaats een reactie