Nederland, veroordeel Israëlische beschuldigingen Palestijnse ngo’s!

Tweeëndertig organisaties in Nederland, waaronder Amnesty Nederland, War Child, Palestine Link en Stichting Kifaia,  veroordelen de beslissing van het Israëlische ministerie van Defensie om verschillende Palestijnse organisaties, waaronder Addameer, Al-Haq en Defense for Children Palestine tot terroristische organisaties te verklaren. In een gezamenlijke brief aan de Tweede Kamer en  het ministerie van Buitenlandse Zaken dringen ze aan op een publiekelijke veroordeling van deze ongefundeerde beschuldiging en een oproep aan de Israëlische regering de beslissing per direct in te trekken.

Deze beslissing past in een jarenlang patroon van repressie en ondermijning van Palestijnse organisaties en mensenrechtenverdedigers. Door het implementeren van strenge ngo-wetgeving en onterechte beschuldigingen maakt de Israëlische regering het hen steeds moeilijker om hun werk te doen. Aantijgingen van terrorisme, zeker indien ze gebaseerd zijn op grond van niet publieke en niet te verifiëren informatie, mogen niet misbruikt worden om kritische organisaties de mond te snoeren.

Lees de volledige brief hier

Plaats een reactie