Infecties verspreiden zich als een prairiebrand door tekort aan medicijnen

Temidden van alle ellende zetten onze vrienden van de PMRS alles op alles om levens blijven redden terwijl hun eigen leven constant gevaar loopt. Dr. Aaed Yahgi, directeur van de PMRS en een groot deel van zijn team zijn verdreven uit het noorden van Gaza en verlenen nu medische zorg in de overvolle opvanglocaties in het zuiden. Zo af en toe lukt het hem een bericht te sturen.

“Er is een enorm tekort aan medicijnen. We proberen via grotere ngo’s om nog iets te bemachtigen. Ze op de lokale markt vinden, is een kwestie van geluk. Behandelingen worden daarom uitgevoerd zonder verdoving. De opvanglocaties, en vooral de sanitaire voorzieningen, zijn niet berekend op zoveel mensen. Infecties verspreiden zich als een prairiebrand en we hebben amper middelen om die te behandelen.”

Dr. Yaghi en andere directeuren van ngo’s hebben de handen ineengeslagen en proberen toestemming te krijgen om via Egypte meer middelen Gaza in te krijgen.